ATENTAT LONDRA / DETALII ȘOCANTE: Atacatorii încercaseră să închirieze un camion de 7,5 tone

2721
ATENTAT LONDRA / DETALII ȘOCANTE: Atacatorii încercaseră să închirieze un camion de 7,5 tone - teroristatentatlondra-1497083467.jpg

Articole recomandate

Cei trei islamiști care au ucis sâmbăta trecută opt persoane după ce au intrat cu o dubă în pietoni pe Podul Londrei și apoi au înjunghiat oameni la întâmplare încercaseră inițial să închirieze un camion de 7,5 tone, a afirmat, vineri, comandantul unității antiteroriste a poliției din Londra, Dean Haydon, potrivit Reuters, citat de agerpres.


Comandantul Dean Haydon a afirmat de asemenea că bărbații aveau un stoc de cockteiluri molotov în spatele dubei și că aceștia au comis atacurile cu cuțite din ceramică de culoare roz. 


Ofițerii de poliție au descoperit un exemplar din Coran în casa unuia dintre atacatori care era deschisă la pagina despre martiriu.


Descoperirile făcute, mai ales planul de a închiria un camion sugerează că ar fi putut fi și mai multe victime, notează Reuters.


"Folosirea unui camion de 7,5 tone - consecințele ar fi putut fi chiar mai grave", a spus Haydon.


Deși militanți ai Statului Islamic au revendicat atacul, Haydon a afirmat că nu există nicio dovadă că atacatorii, britanicul de origine pakistaneză Khuram Butt, italianul Youssef Zaghba și Rachid Redouane care aveau legături cu Libia, Marocul și Irlanda, era direcționați de cineva, fie din Marea Britanie fie din străinătate.


"Nu căutăm o rețea mai extinsă", a menționat Haydon, adăugând că ofițerii încearcă încă să descopere cum s-au întâlnit cei trei bărbați. "Cum s-au cunoscut? Provin din medii diferite", a explicat el. 


Haydon a prezentat detalii neobișnuite despre atacul de sâmbăta trecută de la Londra, cel mai sângeros după cele din 2005 care au vizat sistemul de transport public din Londra și care s-au soldat cu 52 de morți.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5432 secunde