Atenție! Carduri virusate, fișiere infectate și date personale furate de un nou malware care circulă pe internet

1233
Atenție! Carduri virusate, fișiere infectate și date personale furate de un nou malware care circulă pe internet - atac-1659532159.jpg
Un nou malware care circulă pe internet, descoperit de cercetătorii Kaspersky, virusează carduri, infectează fișiere și fură date personale, reușind chiar să detecteze când un utilizator se conectează și schimbă detaliile la mail sau parolă, potrivit Antena3.ro


Folosind un sistem intern automatizat pentru monitorizarea depozitelor open-source, cercetătorii Kaspersky au identificat o campanie rău intenționată, pe care au denumit-o ”LofyLife”.

Campania a folosit patru pachete rău intenționate, care răspândesc malware Volt Stealer și Lofy Stealer în depozitul npm, pentru a aduna diverse informații de la victime, inclusiv token-uri Discord și informații despre cardul de credit, și pentru a le spiona ulterior.

Pachetele rău intenționate identificate păreau inițial a fi folosite pentru sarcini obișnuite, cum ar fi formatarea titlurilor sau anumite funcții ale jocurilor.


De fapt, aceste pachete conțineau coduri JavaScript și Python rău intenționate. Acest lucru le-a făcut mai greu de analizat atunci când sunt încărcate în depozit.

Volt Stealer a fost folosit pentru a fura token-uri Discord de la echipamentele infectate, împreună cu adresa IP a victimei, și pentru a le încărca prin HTTP.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.355 secunde