Atenție, români! TOP șase destinații turistice pe care trebuie să le evitați în 2023

1775
Atenție, români! TOP șase destinații turistice pe care trebuie să le evitați în 2023 - harta-1670428806.jpg
Dacă te gândești să călătorești în străinătate anul viitor, ar fi bine să eviți țări precum Afganistan, Mali, Siria, Irak sau Ucraina. Aceste state se numără printre cele mai periculoase destinații din lume pentru călătorii de afaceri și de plăcere, conform „Hărții Riscului de Călătorie” din acest an. Ea a fost întocmită de specialiștii medicali și de securitate globală de la firma de evaluare a riscurilor „International SOS”, potrivit Gândul


Aceștia au luat în considerare nivelurile de securitate ale țărilor respective, pe baza amenințării reprezentate de violența politică pentru angajați (inclusiv terorism, insurgență, tulburări motivate politic și război); tulburări sociale (cum ar fi violența sectantă, comunală și etnică) și infracțiuni violente, scrie nypost.com.

Printre țările cu „risc extrem” pentru 2023, în ceea ce privește securitatea, se află Afganistan, Siria, Somalia, Mali, Irak și Ucraina.


Aceste națiuni au fost vizate pentru controlul guvernamental „minim sau inexistent” și pentru aplicarea legii în regiuni întinse, precum și „amenințarea gravă de atacuri violente din partea grupărilor armate care vizează turiștii”.

Odată clasată ca țară cu „risc mediu”, Ucraina a fost trecută la „risc extrem” după ce a fost invadată de Rusia, în 24 februarie 2022. În weekend-ul 26-27 noiembrie, cetățenii ucraineni au fugit din Herson, după ce bombardamentele susținute din Rusia au făcut zona practic de nelocuit.

Între timp, țările cu „risc scăzut” includ SUA, Canada, China, Australia și cea mai mare parte a Europei, în timp ce națiunile scandinave au constituit cel mai mare număr de țări cu risc „nesemnificativ”, fiind cea mai sigură categorie.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7096 secunde