ATENȚIONARE MAE. Condiții meteo nefavorabile, cu restricții de circulație

126
ATENȚIONARE MAE. Condiții meteo nefavorabile, cu restricții de circulație - 101goodwpcom-1483710826.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Bulgariei că autoritățile locale au emis o avertizare privind înrăutățirea severă a condițiilor meteorologice, ninsori abundente, vânt puternic și temperaturi mult scăzute pentru intervalul 5-7 ianuarie 2017. 


Conform prognozei Institutului Bulgar de Meteorologie și Hidrologie, ninsorile vor cădea pe întreg teritoriul Bulgariei, dar vor avea caracter intens în nord și nord-estul Bulgariei, precum și în zonele montane înalte din sudul țării. Se așteaptă ca stratul de zăpadă să depășească 50 cm, cu o viteză a vântului de peste 20 m/sec, fapt ce poate duce la formarea de troiene de zăpadă de peste 1 m înălțime. 


Se recomandă evitarea călătoriilor la sfârșitul acestei săptămâni, întrucât există pericolul formării de troiene de zăpadă și polei. 


În cazul în care plecarea la drum cu auto este imperativă, se recomandă cu insistență șoferilor echiparea adecvată pentru iarnă a autovehiculelor. 


Șoferii și reprezentanții firmelor de transport pot obține informații actuale cu privire la starea drumurilor de pe aplicația pentru telefoane mobile LIMA – www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenției Executive Infrastructura Rutieră – www.api.bg și în regim non-stop la telefonul 0700 130 20.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5254 secunde