Au fost transferați primii copii la spitalul construit din donații de Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”

662

Articole de la același autor

Spitalul construit de Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”, cu sprijinul a peste 350.000 de donatori şi 8.000 de firme, a început să funcţioneze şi a preluat copii internaţi până acum în secţiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie şi ATI din clădirea veche a Spitalului „Marie Curie”.


Transferul copiilor a fost făcut de-a lungul mai multor zile, începând de miercurea trecută şi până marţi dimineaţă, potrivit unui comunicat al asociației, citat de Agerpres. Primul copil mutat a fost Andreea, în vârstă de doi ani şi jumătate, iar al doilea a fost Darius, în vârstă de trei luni şi jumătate. Andreea fusese internată până în urmă cu câteva zile în vechea secţie de neurochirurgie a Spitalului „Marie Curie”.
„În vechea secţie de neurochirurgie aveau 30 de cm între pat şi perete ca să se ridice. Aici, când îi văd alergând pe holuri, mi se pare incredibil. Parcă nu mai lucrăm într-un spital, ci într-o grădiniţă. E foarte important şi pentru copii şi pentru părinţi să nu mai fie constrânşi de spaţiu”, a spus Mihaela Negrescu, asistentă-şefă Neurochirurgie.


„Am avut multe emoţii de-a lungul acestor ani în care am construit acest spital, însă nimic nu poate egala emoţia pe care am trăit-o când am văzut aceşti copii regăsindu-şi bucuria de a trăi, în ciuda bolii. Sau emoţia pe care am trăit-o văzând cum părinţii găsesc noi resurse de încredere şi de speranţă pentru copiii lor, datorită noului spaţiu şi a echipamentelor pe care, împreună cu donatorii şi sponsorii noştri, le-am pus la dispoziţie în cadrul acestui spital construit împreună”, a declarat Carmen Uscatu, preşedintele „Dăruieşte Viaţă”, citată în comunicat.


Secţiile care s-au mutat în noul spital ce beneficiază de echipamente de ultimă generaţie sunt: oncologia, hemato-oncologia, neurochirurgia, chirurgia, ATI, blocul operator şi imagistica. „Mutarea pacienţilor în spitalul construit de «Dăruieşte Viaţă» cu sprijinul donatorilor şi al sponsorilor marchează încheierea unei etape foarte complexe din proiectul nostru.


Este o victorie care dă sens fiecărui gest, fiecărei lupte, fiecărei secunde de muncă şi fiecărui leu donat de oameni. Este victoria vieţii, a speranţei, a solidarităţii şi a profesionalismului în faţa bolii şi a sistemului. De acum, şansele copiilor de a se însănătoşi vor creşte, iar impactul emoţional al bolii va fi mai scăzut”, a declarat Oana Gheorghiu, vicepreşedinta „Dăruieşte Viaţă”, conform sursei citate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3481 secunde