Australia cere eliberarea cetăţenilor săi deţinuţi în China

63
Australia cere eliberarea cetăţenilor săi deţinuţi în China - australiadetinuti-1671548958.jpg

Articole de la același autor

Şefa diplomaţiei australiene Penny Wong a cerut marţi eliberarea cetăţenilor australieni deţinuţi în China, anunţând că soarta acestora se va afla pe agenda vizitei sale istorice la Beijing, informează AFP.

Jurnalista australiană Cheng Lei a fost arestată de autorităţile chineze în august 2020, apoi acuzată că a furnizat secrete de stat în străinătate. La rândul său, australianul de origine chineză Yang Jun a fost arestat în ianuarie 2019 şi de atunci este judecat în spatele uşilor închise pentru spionaj.


Şefa diplomaţiei australiene a declarat că eliberarea lor va contribui la ameliorarea relaţiilor dintre cele două ţări.

„Cred că ar fi benefic ca aceste probleme consulare să fie reglate nu doar pentru indivizii vizaţi, ceea ce este, cred eu, important în sine, ci şi pentru relaţiile noastre”, a declarat ea.


Penny Wong, care a plecat marţi spre Beijing, este primul diplomat australian de rang înalt ce se va deplasa în China după patru ani, având drept obiectiv dezgheţarea relaţiilor sino-australiene. Ea va avea o întrevedere cu ministrul afacerilor externe chinez Wang Yi.


Relaţiile, altădată excelente, dintre Australia şi China s-au degradat în ultimii patru ani. Cele două ţări au avut dispute în probleme politice şi morale, în special cu privire la operaţiunile de influenţă chineză în străinătate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5374 secunde