Australia reduce intervalul de administrare a dozei booster la 5 luni

172
Australia reduce intervalul de administrare a dozei booster la 5 luni - australiavaccin-1639325011.jpg

Articole de la același autor

Australia reduce la 5 luni intervalul de administrare a dozei booster, în contextul creșterii numărului de cazuri Omicron.

Autorităţile sanitare din Australia au decis să scurteze timpul de așteptare pentru doza booster a vaccinului anti-COVID-19, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de variantă Omicron. Anterior, Australia spunea că doza booster se va face la 6 luni după a doua doză de vaccin, scrie Mediafax.

Dar, având în vedere creșterea numărului de cazuri de variantă Omicron, ministrul Sănătății, Greg Hunt, a declarat că intervalul de timp va fi redus la cinci luni după a doua doză.

„O doză de rapel la cinci sau mai multe luni de la a doua doză va asigura protecția și mai puternică și mai durabilă și ar trebui să ajute la prevenirea răspândirii virusului”, a declarat Hunt, conform Reuters:

Australia va folosi ambele vaccinuri de la Pfizer și Moderna în programul său de rapel.

Australia este una dintre cele mai vaccinate țări, cu aproximativ 90% dintre persoanele de peste 16 ani complet vaccinate. Cu toate acestea, Australia a raportat duminică 1.556 de cazuri în ultimele 24 de ore.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4871 secunde