Australia se alătură SUA și boicotează Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing

120
Australia se alătură SUA și boicotează Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing - bei-1638959367.jpg

Articole recomandate

Australia nu va trimite niciun reprezentat al guvernului său la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, alăturându-se astfel „boicotului diplomatic” declarat luni de Statele Unite, a anunţat, miercuri, prim-ministrul Scott Morrison, citat de AFP.


Decizia adoptată de responsabilii de la Canberra intervine într-un context de „dezacord” cu China privind numeroase chestiuni, mergând de la legile australiene privind ingerinţa străină până la recenta decizie de a achiziţiona submarine cu propulsie nucleară, a precizat Morrison.


Premierul australian a menţionat, de asemenea, violări ale drepturilor omului în regiunea Xinjiang şi reticenţa Beijingului de a purta discuţii cu responsabili australieni.


„Australia nu va reveni asupra poziţiei ferme pe care a adoptat-o pentru a-şi apăra interesele şi nu este deloc surprinzător că nu vom trimite oficiali australieni la aceste Jocuri”, a mai spus premierul, conform Agerpres.


Această decizie, care nu împiedică însă sportivii să participe la Jocuri, intervine la o zi după anunţul făcut de Statele Unite privind „boicotul diplomatic” în numele apărării drepturilor omului, în mod special legat de situaţia de la Xinjiang, pe care Washingtonul o consideră un genocid comis asupra minorităţii uigure.


Grupuri de susţinători ai drepturilor omului au salutat decizia de la Canberra.


Aproximativ 40 de sportivi australieni ar urma să participe la Jocurile de la Beijing, ce vor debuta pe 4 februarie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5703 secunde