Australia şi SUA sunt hotărâte să contracareze activităţile militare destabilizatoare ale Chinei

70
Australia şi SUA sunt hotărâte să contracareze activităţile militare destabilizatoare ale Chinei - australiachina-1670345079.jpg

Articole de la același autor

Miniştrii apărării din Australia şi SUA sunt hotărâţi să contracareze activităţile militare destabilizatoare ale Republicii Populare Chineze, se arată într-o declaraţie făcută publică după o reuniune a celor doi luni la Pentagon, transmite agenţia Reuters.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, s-a întâlnit cu ministrul australian al apărării, Richard Marles, la Washington în cadrul forumului anual AUSMIN, la care marţi au luat parte miniştrii de externe ai celor două ţări.

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, urmează să participe la rândul său, miercuri, în capitala SUA la prima reuniune în format fizic a pactului AUKUS, creat anul trecut de Australia, SUA şi Marea Britanie cu scopul de a livra Australiei tehnologie pentru submarine nucleare.


Reuniunea AUKUS are loc într-un moment critic pentru parteneri, care în martie anul viitor trebuie să decidă dacă aceste submarine să fie britanice sau americane, precum şi o foaie de parcurs pentru o astfel de flotă australiană. Australia susţine că are nevoie de o capacitate de submarine cu propulsie nucleară cu rază lungă de acţiune, nedetectabile de radar şi care să fie dotate cu arme convenţionale.


Potrivit unui raport al Departamentului american al apărării cu privire la China prezentat săptămâna trecută, Beijingul face demersuri diplomatice pentru a critica şi submina AUKUS.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.4374 secunde