Austria extinde cu şase luni controalele la frontierele cu Slovenia şi Ungaria

150
Austria extinde cu şase luni controalele la frontierele cu Slovenia şi Ungaria - 1-1681198287.jpg

Articole de la același autor

Austria intenţionează să prelungească controalele de la frontierele sale cu Slovenia şi Ungaria cu încă şase luni începând din 11 mai, atunci când expiră suspendarea actuală a liberei circulaţii la aceste graniţe, a anunţat, marţi, 11 aprilie, ministrul de interne austriac Gerhard Karner, potrivit agenţiei Reuters.

„În următoarele zile, vom informa Comisia Europeană că va trebui să extindem aceste controale frontaliere”, a declarat Gerhard Karner la postul naţional de radio austriac.

Reprezentantul guvernului de la Viena a adăugat că suspendarea continuă a regulilor de liberă circulaţie în spaţiul Schengen la frontierele Austriei cu Slovenia şi Ungaria a fost necesară pentru a combate imigraţia ilegală.

În decembrie 2021, Comisia Europeană a propus o reformă ce prevede posibilitatea unei reacţii comune la frontierele interne din spaţiul Schengen în caz de ameninţări care afectează majoritatea statelor membre, precum ameninţări sanitare sau legate de securitatea şi ordinea publică.

Noile reguli vizează şi „promovarea unor alternative eficiente la verificările la frontierele interne” pentru ca aceste controale „să rămână o măsură de ultimă instanţă”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.582 secunde