Austria vrea să interzică portul vălului islamic în locurile publice

173
Austria vrea să interzică portul vălului islamic  în locurile publice - austriavreasainterzica-1485868042.jpg

Articole recomandate

Guvernul austriac a anunțat că intenționează să interzică portul vălului islamic integral în locurile publice, măsură care se înscrie într-un plan al coaliției centriste aflate la putere de relansare a politicii sale în fața ascensiunii extremei drepte, din care face parte și prevenirea acțiunilor teroriste, relatează AFP. 


"Vălul integral va fi interzis în spațiul public", a declarat cancelarul social-democrat Christian Kern în cursul prezentării planului de acțiune pregătit împreună cu aliatul său conservator OVP care acoperă numeroase domenii, de la reforma pieței muncii până la securitate. "Noi aderăm în principiu la o societate deschisă, ceea ce presupune o comunicație deschisă", continuă coaliția. Această interzicere a vălului integral (burqa, niqab), deja în vigoare în Franța, Belgia, Bulgaria și în unele regiuni elvețiene, ar putea fi înso-țită de o dezbatere asupra portului vălului în funcția publică.


Guvernul austriac dorește, de fapt, după consultări cu comunitățile religioase, să propună o "lege a neutralității", a indicat cancelarul, citând posturile de magistrați, polițiști și militari. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.283 secunde