X

Austriecii au deconectat trenurile maghiare de la sistemul feroviar din Europa de Vest

666
Austriecii au deconectat trenurile maghiare de la sistemul feroviar din Europa de Vest - trenuri-1696336226.jpg
Austriecii au deconectat toate trenurile maghiare de la sistemul feroviar din Europa de Vest, unele cu plecare din România, potrivit unui comunicat al companiei feroviare ÖBB.


Compania feroviară austriacă ÖBB a luat o decizie drastică în contextul întârzierilor excesive înregistrate pe liniile directe maghiare care tranzitează rețeaua feroviară din Europa de Vest, potrivit stirileprotv.ro


ÖBB a avertizat în repetate rânduri Căile Ferate Maghiare (MÁV) cu privire la această problemă, dar întârzierile persistente nu au fost remediate de către compania feroviară de stat din Ungaria. Drept urmare, ÖBB a anunțat o măsură radicală: deconectarea tuturor trenurilor maghiare de la sistemul feroviar din Europa de Vest.


Această decizie va afecta mai multe rute importante, care conectează Ungaria și chiar România cu orașe germane și austriece. Începând cu momentul deconectării, toți pasagerii care călătoresc pe aceste rute vor fi nevoiți să coboare din trenurile lor la Viena și să își continue călătoria cu alte mijloace de transport.


MÁV, compania feroviară maghiară, nu a reușit să asigure operarea trenurilor internaționale fără întârzieri semnificative, ceea ce a condus la această decizie drastică din partea ÖBB.


Legătura directă între Budapesta și orașele München, Linz sau Salzburg nu va mai fi funcțională, obligând pasagerii să facă schimb de trenuri la Viena.


Reacția companiei maghiare


Pe de altă parte, compania maghiară MÁV a informat că în perioada 2 - 26 octombrie, trenurile vor circula pe un traseu mai scurt, doar până la Viena, „în conformitate cu faza actuală de renovare a magistralei principale Hegyeshalmi”.


„Pe baza informațiilor de la Căile Ferate Federale Austriece (ÖBB), în perioada 2 octombrie (luni) până în 26 octombrie, în conformitate cu faza actuală de renovare a magistralei principale Hegyeshalmi, mai multe railjet xpress care pleacă din Budapesta și călătoresc dincolo de Viena vor circula pe un traseu mai scurt, doar spre Viena.
Trenurile railjet vor rămâne așadar disponibile publicului călător atât pe plan intern, cât și pe tronsonul străin, dar pentru anumite rute este necesar să se facă transfer la un alt tren din Viena”, spun reprezentanții companiei într-un comunicat.
Negocierile dintre oficialii ÖBB și MÁV sunt în desfășurare. Grupul MÁV-VOLÁN face tot posibilul să mențină programul atunci când operează trenuri internaționale, motiv pentru care a cerut ÖBB răbdare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2525 secunde