Autocarul Borussiei Dortmund, ținta unei explozii puternice! Ultimele detalii: o scrisoare misterioasă

113
Autocarul Borussiei Dortmund,  ținta unei explozii puternice!  Ultimele detalii: o scrisoare misterioasă - explozieborussiadortmund-1492001851.jpg

Articole recomandate

Anchetatorii germani care investighează exploziile de marți seară asupra autocarului cu jucătorii echipei de fotbal Borussia Dortmund analizează o a doua scrisoare prin care este revendicat atacul în care au fost răniți un fotbalist și un polițist, informează Agerpres, care citează DPA și Reuters. 


Alături de investigarea unei note găsite la locul exploziilor care indică o posibilă legătură a atacului cu islamismul, autoritățile examinează de asemenea o serie de postări pe internet de marți seară scrise într-un stil care este asemănător cu grupări de extremă-stânga din Germania. Este vizat în special un mesaj pe un portal anti-fascist în care se spune că atacul ar fi o răzbunare pentru ceea ce se consideră a fi reacția slabă a clubului față de fanii neo-naziști și rasiști.


Borussia Dortmund a avut probleme în trecut cu unele grupări din cadrul numeroșilor săi suporteri.


Autoritățile germane investighează și o legătură islamistă după atacul țintit de marți seară asupra autocarului echipei de fotbal Borussia Dortmund.


Conform DPA, la locul atacului a fost găsită o notă prin care era revendicat atentatul și care făcea referire la atacul cu un camion dintr-un târg de Crăciun la Berlin în decembrie 2016 și la implicarea avioanelor de luptă germane în conflictul din Siria. Marc Bartra, fundașul spaniol al Borussiei, și un polițist pe motocicletă care mergea în fața autocarului au fost răniți în exploziile care s-au produs la scurt timp după ce echipa pornise spre meciul cu Monaco în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. 


Reamintim că o explozie a avut loc marți, la ora 19:00, ora României, în preajma autocarul Borussiei Dortmund. Un dispozitiv pus pe șosea ar fi făcut țăndări geamurile autocarului care plecase de la hotel pentru a ajunge la stadionul din Dortmund!


Fundașul Marc Bartra (Borussia Dortmund), 26 de ani, a fost rănit ușor și transportat de urgență la spital. Spaniolul se află în afara oricărui pericol.


Au fost trei dispozitive ascunse într-un gard viu, care au explodat la trecerea autocarului. Suflul exploziei a fost atât de puternic și de zgomotos încât un localnic din apropiere, care stătea în casă și se uita la televizor, a mărturisit că a crezut că a început războiul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9569 secunde