Autoportret al lui Max Beckmann, adjudecat pentru o sumă record în Germania

60
Autoportret al lui Max Beckmann, adjudecat pentru o sumă record în Germania - autoportret-1669991372.jpg

Articole de la același autor

Un autoportret al lui Max Beckmann, reprezentant de seamă al expresionismului german, a fost adjudecat contra unei sume record pentru o licitaţie desfăşurată în Germania, potrivit AFP.


Pictura a fost adjudecată pentru 20 de milioane de euro. Suma totală, care ia în seamă comisioanele şi impozitele, se ridică la 23,2 milioane de euro, a precizat o reprezentantă a casei de licitaţii Grisebach.

Precedentul record în Germania era deţinut de un alt tablou de Beckmann, „The Egyptian Woman”, vândut în 2018 contra sumei de 4,7 milioane de euro.


Nu este însă un record la nivel global pentru un tablou de Beckmann vândut la licitaţie. Cel mai ridicat preţ până în prezent a fost atins în 2017 în urma unei licitaţii organizate de casa Christie's din Londra: este vorba despre tabloul „Bird's Hell”, o alegorie puternică a Germaniei naziste, adjudecat pentru 36 de milioane de lire sterline (41 de milioane de euro la vremea respectivă).

Tabloul de Beckman prezentat de casa de licitaţii Grisebach este considerat o capodoperă: „Selbstbildnis gelb-rosa” („Autoportret galben-roz), aflat în proprietate privată de la crearea sa în 1943, îl reprezintă pe artist în timpul exilului său în Ţările de Jos după ce a fugit din Germania nazistă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6456 secunde