Autoritatea Palestiniană îşi va reexamina relaţia cu SUA după veto-ul acestora la ONU

122
Autoritatea Palestiniană îşi va reexamina relaţia cu SUA după veto-ul acestora la ONU - 1-1713771361.jpg

Articole de la același autor

Mahmoud Abbas a anunţat că Autoritatea Palestiniană îşi va reexamina relaţia cu Washingtonul după veto-ul SUA privind apartenenţa palestinienilor la ONU, relatează agenţia AFP.

„Conducerea palestiniană va revizui relaţiile bilaterale cu Statele Unite pentru a garanta păstrarea intereselor poporului nostru, a cauzei noastre şi a drepturilor noastre”, a declarat preşedintele Abbas.

Palestinienii, care din 2012 au statutul inferior de stat observator non-membru la ONU, au cerut Consiliului de Securitate să accepte ca un stat palestinian deja recunoscut de majoritatea capitalelor să-şi ia locul legitim în Organizaţia Naţiunilor Unite. Dar Statele Unite, care au făcut tot ce au putut pentru a întârzia votul, nu au ezitat să-şi folosească dreptul de veto, pe care îl folosesc în mod regulat pentru a-şi proteja aliatul israelian.

„Veto-ul SUA a stârnit o furie fără precedent în rândul palestinienilor şi al populaţiei din regiune, potenţial împingând regiunea spre mai multă instabilitate, haos şi terorism”, a avertizat Abbas. „Prin urmare, Autoritatea Palestiniană va dezvolta o nouă strategie pentru a-şi afirma alegerile independent şi va urma un proiect palestinian, mai degrabă decât o viziune americană”, a spus el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.313 secunde