Autoritățile din Belarus, supărate pe sancţiunile UE

Marţi, 08 Iunie 2021, 19:40
121
Reprezentanții autorităților din Belarus au anunţat că au pregătit o serie de măsuri pe care le pot lua ca reacţie la restricţiile impuse de Uniunea Europeană după incidentul de la Minsk.

Premierul Roman Golovchenko a declarat pentru postul de televiziune Belarus 1: „Sperăm că “capetele înfierbântate” se vor calma şi se vor gândi, printre altele, la interesele companiilor lor în Belarus. Suntem pentru pace în regiune, pentru o politică a bunei vecinătăţi, dorim să stabilim relaţii de parteneriat egal. Am făcut tot posibilul pentru a atinge acest obiectiv. Dar când vine vorba de daunele aduse afacerilor noastre, avem dreptul să le compensăm. Este pregătit un set de măsuri care trebuie să răspundă sancţiunilor”, a declarat premierul.

Belarusul se gândeşte să renunţe la tehnologiile europene şi americane în favoarea tehnologiilor ruseşti şi asiatice şi poate impune restricţii asupra produselor de consum occidentale cotidiene, potrivit lui Golovchenko. El susţine că prejudiciul adus Minskului prin sancţiunile financiare şi comerciale din partea Occidentului nu ar depăşi 3% din PIB-ul naţional. UE a interzis la începutul lunii iunie, avioanelor din Belarus să folosească spaţiul aerian şi aeroporturile Uniunii Europene.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2598 secunde