Autoritățile din Grecia, criticate dur. Presa scrie că nu a existat un plan de evacuare!

412
Autoritățile din Grecia, criticate dur. Presa scrie că nu a existat un plan de evacuare! - 61975215-1532522304.jpg

Articole recomandate

Jurnaliștii greci acuză autoritățile că nu au intervenit prompt și că nu au pus la punct un plan de evacuare. Cu alte cuvinte, proporțiile dezastrului puteau fi evitate.


La această oră, incendiile continuă să ardă în apropiere de Rafina, Mati si Penteli. Autoritățile spun că focul e sub control și nu mai reprezintă o amenințare la adresa zonelor locuite. Alte două zone unde sunt mai multe focare se află la vest de Atena: unul la Kineta, la 50 de kilometri de capitală, celălalt în Peloponez. Și aici, pompierii spun că flăcările sunt suficient de departe de zone locuite.


În paralel, continuă căutarea de eventuale victime în zonele cel mai grav afectate de aceste incendii. În timp ce oamenii așteaptă vești despre apropiații lor dați dispăruți, grecii încearcă să înțeleagă cum a fost posibil așa ceva, cum se explică numărul foarte mare de victime.

Deși autoritățile elene lansaseră ieri și ipoteza că incendiile ar fi putut fi declanșate intenționat de niște piromani, pompierii și cei care au intervenit în zonele afectate au altceva de spus. Acuză autoritățile că nu au fost pregătite pentru așa ceva. Asta deși incendiile de vegetație nu sunt neobișnuite în Grecia în această perioadă a anului.

Concret, guvernul e acuzat că nu a avut un plan de urgență și nici proceduri în vigoare, care să permită o intervenție mai rapidă și mai coordonată.

Foarte multe dintre victime au murit în timp ce încercau să scape sau în timp ce așteptau ajutorul. Alți martori spun că oamenii pur și simplu nu au știut în ce direcție să fugă.

De cealaltă parte, autoritățile spun că flăcările s-au extins atât de repede, încât în unele cazuri evacuarea a fost imposibilă.

Bilanțul oficial din acest moment este 80 de morți, aproape 200 de răniți și 100 de dispăruți în ceea ce guvernul grec numește "o tragedie de nedescris".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5333 secunde