Autoritățile filipineze resping revendicarea atacului de la Manila de către Statul Islamic

115
Autoritățile filipineze resping revendicarea atacului de la Manila de către Statul Islamic - manilakxia8d69ht-1496481340.jpg

Articole recomandate

Autoritățile filipineze au declarat că nu l-au identificat încă pe bărbatul înarmat care a atacat vineri un complex de cazinouri în capitala Filipinelor, ucigând 37 de oameni, dar au respins revendicarea conform căreia bărbatul ar fi fost un terorist afiliat grupării jihadiste Statul Islamic (SI), informează agenția de presă DPA.


Martori și investigatori l-au descris pe suspectul care a comis atacul asupra Resorts World Manila ca fiind un bărbat înalt, de tip caucazian (alb), vorbind engleza și având conformația unui soldat.


"Poate că ei (membrii grupării SI) au revendicat atentatul, însă potrivit evidențelor noastre el nu a fost comis de un membru al grupării", a subliniat purtătorul de cuvânt al Președinției, Ernesto Abella, într-un comunicat dat publicității la Radioul public. "Nu este adevărat că incidentul a fost un act terorist", a adăugat el.


Statul Islamic a declarat că atentatul a fost comis de un atacator sinucigaș al cărui nume de război jihadist era Abu al-Kheir din Arhipelag, sugerând că era din Filipine.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4972 secunde