Autoritățile palestiniene solicită României ajutor medical pentru răniții din Fâșia Gaza

450
1

Articole recomandate

Ambasadorul palestinian la București, Ahmed Majdalani, a cerut ajutor umanitar și medical autorităților române, referindu-se inclusiv la posibilitatea ca România să găzduiască și să trateze o parte din răniții din Fâșia Gaza, anunță Realitatea FM.
În cursul unei audiențe avute luni la Ministerul român de Externe, Ahmed Majdalani, ambasadorul palestinian la București, a făcut un apel umanitar către autoritățile române. "România poate să joace rolul de a presa Israelul să oprească atacurile, dar poate avea și un rol umanitar, de a trimite ajutoare umanitare și medicale poporului palestinian. Asta am cerut de la domnul ministru de Externe: intervenția României și posibilitatea de a primi un număr de răniți pentru tratament", a declarat Majdalani la Realitatea FM.
Purtătorul de cuvânt al MAE, Cosmin Boiangiu, a confirmat pentru NewsIn că oficialul palestinian a făcut acest apel către ministrul Cristian Diaconescu și a subliniat că, înțelegând problemele curente cu care se confruntă populația din Fâșia Gaza, autoritățile române și-au arătat disponibilitatea, în funcție de posibilități, "să identifice anumite formule de acordare de asistență umanitară".
De asemenea, în legătură cu evacuarea cetățenilor români din Fășia Gaza, Cosmin Boiangiu a precizat pentru NewsIn că autoritățile române sunt în legătură permanentă cu persoanele care au solicitat ajutor, continuând eforturile pentru ca aceștia să poată pleca în siguranță, dar că, pentru moment, nu a fost luată o hotărâre în ceea ce privește o nouă încercare de a evacua cetățenii străini de acolo.

Comentează știrea

Samoila Viorica
31 octombrie 2011
atac israelian

Sa nu atace palestinienii din Fasia Gaza civili, mai ales copii din zonele invecinate ale Israelui si atunci nu vor avea raniti. Agresorii si teroristii pozeaza in postura de victima, ca sa culpabilizeze victima si sa obtina mai multe ajutoare. Au primit cadou Fasia Gaza facuta de israelieni prospera si au transformat-o intr-un cuib de terorism si statie de lansare a rachetelor pe care tot din ajutoare le-au procurat. Cu aceste rachtee au lansat din data ocuparii fasiei, adica din 2005, circa 12000 rachete asupra obiectivelor civile din orasele Sderot si Askelon, unde gradinitele si scolile trebuiau inconjurate cu ziduri, iar apoi acoperite cu cupole de beton. Si Israelul n-a cerut nimanui ajutor umanitar. Lansarea rachetelor se face din incinta spitalelor si scolilor etc. pt ca in cazul ripostei sa se poata victimiza in fata lumii agresorul. Apelul are scop pur propagandistic si este o speculatie prin care suntem solicitati sa acordam ajutor umanitar terorismului. E vorba de aceeasi tendinta cu care se redacteaza stirile astfel: Titlu: nou atac israelian asupra palestinienilor. Apoi din textul intreg reiese ca a fost doar riposta. Aceasta atitudine ar trebui combatuta, nu obladuita.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2474 secunde