Autoritățile ruse au închis biroul Amnesty International din Moscova

239
Autoritățile ruse  au închis biroul  Amnesty International din Moscova - autoritatileruse-1478097783.jpg

Articole recomandate

Birourile de la Moscova ale Amnesty International au fost închise ieri dimineața de către autorități, a anunțat această organizație pentru apărarea drepturilor omului, informează AFP.

"Angajații organizației au constatat în această dimineață, în jurul orelor 10:00 (07:00 GMT), că intrările au fost sigilate. Nu am primit nicio notificare și sigiliile au fost puse în absența noastră", a anunțat Amnesty International într-un comunicat.

"Toate lucrurile noastre, computerele și documentele noastre sunt acolo, în spatele ușilor închise", a notat, pe Facebook, Ivan Kondratenko, reprezentant al Amnesty International în Rusia.

Organizația a publicat o fotografie cu sigiliile, pe care este scris că birourile sunt proprietatea Federației Ruse și că organizația trebuie să se adreseze primăriei Moscovei pentru a obține informații. Un număr de telefon este notat, însă nimeni nu răspunde la el, a adăugat Kondratenko.

Amnesty International, care a ocupat aceste birouri timp de 20 de ani, a precizat că yalele au fost înlocuite și curentul a fost tăiat.

Interpelat de jurnaliști, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că "nu deține absolut nicio informație cu privire la acest subiect", adăugând că aude despre aceasta pentru prima dată.

Biroul din Moscova este singurul al Amnesty International în Rusia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.494 secunde