Autorul atentatului de la Istanbul a fost arestat. "Și-a recunoscut fapta!"

294
Autorul atentatului de la Istanbul  a fost arestat.

Articole recomandate

Premierul turc Binali Yildirim a confir-mat, ieri, arestarea autorului atacului comis în noaptea de Anul Nou în clubul Reina din Istanbul, în care au fost ucise 39 de persoane, transmite Reuters.

Potrivit guvernatorului Istanbulului, Vasip Șahin, citat de DPA și AFP, suspectul capturat luni și-a recunoscut fapta. "Teroristul și-a recunoscut crima", a indicat guvernatorul, precizând că este vorba despre cetățeanul uzbek Abdulgadir Mașaripov.

"Este un terorist bine antrenat. A fost antrenat în Afganistan și vorbește patru limbi", a adăugat oficialul.

Arestarea suspectului pune capăt amplei operațiuni de căutare declanșate după carnagiul din clubul de noapte Reina, în care au fost uciși 39 de oameni, majoritatea turiști veniți din țări arabe.

Uzbekul, născut în anul 1983, a fost arestat împreună cu patru complici prezumtivi, printre care trei femei, într-un apartament din cartierul Esenyurt din Istanbul.

Capturarea sa în viață constituie un succes important pentru serviciile de securitate din Turcia, care vor încerca să obțină la interogatoriu informații prețioase despre rețelele Statului Islamic în Turcia, unde mai multe atentate sângeroase au fost atribuite grupării jihadiste.

"Este clar că atacul a fost comis în numele Daesh (n.r. - acronimul arab al Statului Islamic)", a arătat guvernatorul Șahin. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.918 secunde