Avertisment de la Ministerul de Externe: "Evitaţi călătoriile neesenţiale în Belarus!”

387
Avertisment de la Ministerul de Externe:

Articole de la același autor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează marţi că a fost ridicat nivelul de alertă pentru Republica Belarus la 5 din 9, "Evitaţi călătoriile neesenţiale!", de la nivelul de până acum 3 din 9, "Zone sau intervale de timp care pot fi periculoase".


Potrivit MAE, decizia a fost luată în contextul deteriorării situaţiei de securitate din regiune, cauzată de agresiunea militară ilegală a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, realizată inclusiv prin utilizarea teritoriului Republicii Belarus, şi ţinând cont de evoluţiile în planul situaţiei regionale umanitare şi de securitate.

Potrivit Realitatea.net MAE precizează că, prin acest demers, România se aliniază la nivelul alertelor de călătorie emise recent de cea mai mare parte a statelor membre ale UE care au reprezentare diplomatică în Republica Belarus.

Informaţii detaliate referitoare la noua alertă se regăsesc şi pe pagina de internet: mae.ro/travel-alerts/55081.

Conform noului nivel de alertă, MAE recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile neesenţiale în Republica Belarus, iar celor care se află temporar în această ţară să ia în considerare să părăsească teritoriul Republicii Belarus cât mai curând, prin intermediul mijloacelor de transport disponibile (pe cale aeriană cu zboruri comerciale încă disponibile sau pe cale rutieră).

Totodată, MAE le transmite cetăţenilor români să evite complet orice deplasare în zonele din vecinătatea frontierei Republicii Belarus cu Ucraina.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7862 secunde