Avertisment de la Trump: "Să nu mai ameninți niciodată SUA!"

191
Avertisment de la Trump:

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a declarat că este dispus să se întâlnească cu cei din conducerea Iranului, fără precondiții, "oricând vor", schimbându-și discursul față de amenințările de săptămâna trecută, scrie CNN.


"În mod clar m-aș întâlni cu Iranul dacă dorește să ne întâlnim. Cred că vor ajunge să își dorească să ne întâlnim. Sunt pregătit să ne întâlnim oricând vor", a declarat Trump într-o conferință de presă comună cu premierul italian Giuseppe Conte. 


"Fără precondiții. Dacă ei doresc să ne întâlnim, ne vom întâlni, oricând vor", a adăugat Trump.


Trump a vorbit, din nou, despre beneficiile diplomației, declarând că "s-ar întâlni cu oricine" și că summit-ul său cu Putin a fost un succes. 


"Vorbind cu alți oameni, în special când vorbești despre război, moarte, foamete și multe alte lucruri, este important. Nu este nimic greșit în a te întâlni cu cineva", a spus Trump, informează news.ro. 


Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat că președintele a mai făcut această ofertă în trecut: 
"Președintele vrea să se întâlnească cu lumea pentru a rezolva probleme. Dacă iranienii demonstrează un angajament pentru a face schimbări fundamentale în felul în care își tratează propriul popor, să își reducă comportamentul nepotrivit și să fie de acord că merită să intrăm într-un acord nuclear care chiar previne proliferarea, atunci președintele a spus că este dispus să aibă o conversație cu ei", a afirmat Pompeo la CNBC, citat de news.ro. 


În mai, Trump a retras SUA din acordul nuclear cu Iranul, în ciuda opoziției Europei și a faptului că Iranul și-a respectat obligațiile, fapt verificat de Agenția Internațională a Energiei Atomice. Washingtonul dorește ca toate țările să nu mai cumpere petrolul iranian începând cu 4 noiembrie, lucru care a stârnit replici dure din partea Teheranului. "America ar trebui să știe...un război cu Iranul este mama tuturor războaielor. Domnule Trump, nu te juca cu coada leului, vei regreta", a declarat, de asemenea, președintele iranian Hassan Rouhani. 


"Să nu mai ameninți niciodată SUA din nou sau vei suporta consecințe cum puțini în istorie au suportat vreodată", a fost replica lui Trump pentru Rouhani. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1234 secunde