Avertisment DUR al Moscovei după ce SUA au preluat comanda bazei balistice DEVESELU

265
Avertisment DUR al Moscovei după ce SUA au preluat comanda bazei balistice DEVESELU - lucrarideveselu-1413292542.jpg

Articole recomandate

Reprezentantul Moscovei la NATO, Aleksandr Grușko, a acuzat SUA că subminează securitatea regională prin amplasarea scutului antirachetă în Europa și a promis că Rusia va lua măsuri după ce armata americană a preluat comanda asupra unei baze militare din România, notează Mediafax.

"Statele Unite își implementează treptat programul european de apărare antirachetă. Fie nu iau în considerare interesele securității regionale, fie le ignoră pur și simplu", a declarat Grușko, cu ocazia unei dezbateri publice desfășurate luni la Moscova, potrivit agenției Interfax, relatează Russia Today.

Armata americană a preluat vineri comanda bazei balistice de la Deveselu, în cadrul unei ceremonii prezidate de comandantul Forțelor Navale pentru regiunea Africa și Asia de Sud-Vest, contraamiralul John Scorby.

Grușko a mai afirmat luni că statele occidentale trebuie să-și recunoască greșelile politice și să stopeze repetarea lor mecanică pentru a îmbunătăți relațiile cu Rusia și situația securității în general. "Noi și partenerii noștri occidentali, în primul rând Europa, trebuie să recunoaștem că politicile lor din ultimii ani adâncesc diviziunile dintre Rusia și Europa, iar acest lucru este extrem de periculos", a subliniat diplomatul rus.

"Occidentul trebuie să recunoască în final că implementarea mecanică a politicilor sale recente duce într-un punct mort", a apreciat reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, scrie Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3951 secunde