Avertisment dur al șefei FMI: O criză majoră pândește lumea

1167
1
Avertisment dur al șefei FMI:  O criză majoră pândește lumea - christinelagarde-1357569078.jpg
Christine Lagarde, aflată în statul african Malawi, a explicat că incapacitatea de a încheia un acord privind plafonul datoriilor în Statele Unite dar și problemele din Europa vor duce la "o criză economică mondială majoră", motiv pentru care trebuie găsite soluții.


"În lipsa unei soluții va fi o criză, din cauza dimensiunii economiilor celor două părți și a relațiilor comerciale și de investiții cu alte state", a afirmat Lagarde în capitala țării, Lilongwe.

Congresul Statelor Unite a aprobat un acord care a permis evitarea majorării impozitelor plătite de majoritatea americanilor, dar politicienii trebuie să convină și majorarea plafonului actual al datoriilor, care a atins la 31 decembrie 16.400 miliarde de dolari, potrivit Departamentului Trezoreriei.

În Europa, creșterea economică a încetinit puternic din cauza crizei datoriilor suverane care afectează pentru al treilea an unele țări.


Comentează știrea

admirator
15 ianuarie 2013
aha!

Si cum era cu articolul ala cu "victoria" lui Obama? Fiti mai atenti ce titluri titrati si ce articole preluati... Nitica critica nu strica... (si a dvs. fata de confratii de la jurnalele mai mari si a noastra fata de dvs...) Cu admiratie....

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Decembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Guvernul Ponta, un nou acord cu FMI?
Pagina a fost generata in 0.3777 secunde