Avertisment dur din partea lui Macron: "Trebuie să ne pregătim"

232
Avertisment dur din partea lui Macron:
Războiul din Ucraina "va dura, trebuie să ne pregătim pentru asta", a avertizat, azi, preşedintele francez Emmanuel Macron. El a anunțat că Guvernul Franței va avea "un plan de rezilienţă" pentru a face faţă consecinţelor economice ale acestei crize.


"Războiul a revenit în Europa (...). Dacă trebuie să vă împărtăşesc o convingere în această dimineaţă, aceea este că acest război va dura" şi "nu va fi fără consecinţe pentru lumea agricolă", a declarat Macron în faţa unor responsabili în domeniul agricol la Salonul Internaţional de Agricultură de la Paris.

Macron a promis Ucrainei un ajutor economic suplimentar de 300 de milioane de euro. Șeful statului francez a precizat, vineri, că se află în contact cu autorităţile de la Kiev pentru a le trimite material defensiv de care armata ucraineană are nevoie pentru a respinge ofensiva militară lansată de Rusia. De asemenea, el a adăugat că vor fi asumate ''angajamente suplimentare în cadrul NATO pentru protejarea teritoriilor aliaţilor baltici şi români'', scrie digi24.ro



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4774 secunde