Avertismentul lui Gorbaciov: "Lumea se află în pragul unui nou Război Rece"

367
Avertismentul lui Gorbaciov:

Articole recomandate

Ultimul conducător al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a declarat că lumea se află "în pragul unui nou Război Rece", la festivitățile care marchează 25 de ani de la demolarea Zidului Berlinului.  "Lumea se află în pragul unui nou Război Rece", a avertizat fostul lider, în vârstă de 83 de ani, referindu-se la criza ucraineană. "Unii afirmă că acesta a început deja", a adăugat el, potrivit agenției germane dpa. În ultimele luni, "încrederea s-a rupt", a mai apreciat el.

"Să ne amintim că nu poate exista securitate în Europa fără parteneriatul germano-rus", a insistat Gorbaciov la o manifestație organizată de Fundația "Cinema for peace", din care face parte.


Într-un interviu pentru RadioTeleviziunea Elvețiană (RTS), care urmează să fie difuzat duminică, Gorbaciov a apreciat că "se încearcă să fim atrași într-un nou Război Rece. Vedem noi ziduri. În Ucraina vor să sape o prăpastie enormă".

"Pericolul este în continuare prezent", consideră el. "Ei cred că au câștigat Războiul Rece. Nu există un învingător, toată lumea a câștigat", este el de părere. "Dar, în prezent, ei vor să înceapă o nouă cursă a înarmării", subliniază Gorbaciov.

Întrebat dacă prin "ei" înțelege țările NATO, fostul lider sovietic a răspuns că "NATO este un instrument care este folosit".

Prezent la Berlin tot weekendul festivităților care marchează 25 de ani de la demolarea Zidului, Gorbaciov urmează să fie primit luni de cancelarul Angela Merkel.

Mihail Gorbaciov, căruia i se atribuie meritul că a permis Reunificarea germană, a declarat înainte să plece la Berlin că intenționează să apere poziția președintelui rus Vladimir Putin în fața cancelarului Angela Merkel, scrie mediafax.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8497 secunde