Avion de pasageri deturnat! "Totul are de-a face cu o femeie"

155
Avion de pasageri deturnat!

Articole recomandate

Clipe de groază, ieri, după ce un avion de pasageri aparținând companiei Egyptair a fost deturnat deasupra spațiului aerian al Ciprului, aterizând într-o zonă specială, izolată, a aeroportului din Larnaca. 


Autorul deturnării avionului care efectua o cursă pe ruta Cairo-Alexandria este cetățean egiptean și se numește Ibrahim Samaha, a anunțat, ieri, agenția egipteană de presă MENA. Bărbatul este profesor de medicină veterinară la Universitatea din Alexandria. 


Postul cipriot de radio (CYBC) a transmis că motivele deturnării au fost de ordin personal, fosta soție a individului fiind o cipriotă care locuiește în Larnaca. Potrivit Reuters, martorii l-au văzut pe individ aruncând o scrisoare pe pista aeroportului din Larnaca. Bărbatul a cerut ca scrisoarea, scrisă în limba arabă, să-i fie înmânată fostei sale soții. Poliția verifică identitatea femeii, al cărei nume le-a fost pus la dispoziție de individ. 


Potrivit EFE, surse de securitate egiptene au dezmințit prezența explozibililor la bordul avionului sechestrat. 


Totodată, Ministerul Aviației Civile din Egipt a precizat, într-un comunicat de presă, că pilotul zborului 181 al companiei EgyptAir, căpitanul Amr al-Jamal, a informat autoritățile de control al traficului aerian că avionul a fost ame-nințat de un pasager care susținea că avea asupra lui o centură cu explozibili și care a cerut ca avionul să își schimbe traseul și să se îndrepte spre Cipru. 


Erau 81 de pasageri la bordul avionului de tip Airbus 320, a anunțat ministerul egiptean, contrazicând informații transmise anterior de oficiali egipteni care relataseră că la bordul aparatului se aflau 55 de pasageri și membri ai echipajului. 


Adresându-se reporterilor, liderul cipriot Nikos Anasta-siades a exclus pista teroristă și a confirmat informațiile potrivit cărora ar fi vorba despre un bărbat îndrăgostit care dorește să se împace cu fosta sa soție cipriotă. 


"Totul are de-a face cu o femeie. Facem tot ceea ce putem pentru a elibera ostaticii", declara, ieri, președintele cipriot, citat de The Guardian. 


Este pentru a doua oară în ultimii 30 de ani când pe aeroportul din Larnaca aterizează un avion deturnat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Decembrie 2015
Stire din Social : Stațiunea Mamaia, promovată în Cipru
Pagina a fost generata in 2.6915 secunde