Azerbaidjanul a eliberat 15 prizonieri de război armeni, anunţă Nikol Paşinian

58
Azerbaidjanul a eliberat 15 prizonieri de război armeni, anunţă Nikol Paşinian - azerbaidjan-1664982425.jpg

Articole de la același autor

Azerbaidjanul a eliberat 17 prizonieri de război armeni în urma medierii Statelor Unite, a făcut cunoscut premierul armean Nikol Paşinian, după ce au fost anunţate discuţii între cele două ţări inamice din Caucaz, transmite AFP.

În timp ce Moscova este din ce în ce mai izolată pe scena internaţională de la invazia Ucrainei la sfârşitul lui februarie, Statele Unite şi Uniunea Europeană şi-au asumat un rol major ca mediatori în procesul de normalizare dintre Baku şi Erevan.

„Apreciez foarte mult eforturile Statelor Unite de a ajuta la întoarcerea celor 17 prizonieri de război ai noştri”, a declarat Nikol Paşinian pe Twitter, adăugând că speră în noi progrese pentru a rezolva problemele umanitare şi a stabili pacea în regiune.

Marţi seară, Ministerul armean de Externe a precizat că ministrul Ararat Mirzoian, omologul său azer, Jeihun Bairamov, şi secretarul de stat american, Antony Blinken, au avut o discuţie telefonică, la iniţiativa părţii americane, cu privire la întâlnirea din 2 octombrie de la Geneva, unde primii doi au discutat despre un tratat de pace.

Antony Blinken a salutat eliberarea prizonierilor şi a reiterat angajamentul Statelor Unite în favoarea unei rezolvări paşnice a conflictului, adăugând că Washingtonul apreciază paşii pozitivi ai Armeniei şi Azerbaidjanului spre un acord de pace durabil.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4938 secunde