Ban Ki-moon: "Bombardarea spitalelor din Alep - crimă de război"

158
1
Ban Ki-moon:

Articole recomandate

Atacurile asupra spitalelor din Alep (nordul Siriei) sunt "crime de război", a declarat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, ca reacție la bombardamentele asupra celor mai mari două spitale din partea controlată de rebeli a orașului. 


"Este mai rău decât într-un abator", a declarat Ban Ki-moon în Consiliul de Securitate al ONU, menționând cazuri de "persoane cu membre smulse" și "copii care suferă groaznic fără încetare". 


"Cei care folosesc arme din ce în ce mai distructive știu exact ce fac: ei comit crime de război", a mai spus el. "Acesta este un război împotriva angajaților din domeniul sănătății din Siria", a estimat Ki-moon, reamintind că dreptul internațional prevede protejarea personalului medical și a unităților medicale. "Atacurile deliberate împotriva spitalelor sunt crime de război", a insistat el. 


Cele mai mari două spitale din partea rebelă a orașului Alep au fost ținta bombardamentelor care, potrivit ONG-urilor și locuitorilor, reprezintă atacuri deliberate ale regimului sirian și ale aliatului său rus pentru a distruge infrastructura din această parte a orașului. Ban Ki-moon a reamintit că membrii Consiliului de Securitate au adoptat în luna mai o rezoluție privind protecția personalului și a unităților medicale în conflictele armate, însă, de atunci, atacurile în Siria și Yemen au continuat. "În Siria, măcelul continuă și nimeni nu este cruțat. Lumea i-a abandonat, noi i-am abandonat", a spus el, referindu-se la civilii sirieni. 


"Trebuie să acționăm și să-i tragem la răspundere pe cei responsabili", a adăugat Ban Ki-moon. 


Comentează știrea

Rusii idioti
30 septembrie 2016
Rusii nu aveau ce sa caute in Siria, Ucraina, Osetia, Moldova, Abhazia,

Cine i-a pus pe rusii astia nenorociti sa se duca in Siria? SUA si Occidentul sa continue sanctiunile economice pana cand golanul de Putin impreuna cu K.G.B.-istii lui corupti care se afla in fruntea tarii, v-a vedea ce inseamna foamea. Si-a distrus poporul ca si Hitler.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7302 secunde