Banca Angliei va înlocui, treptat, portretul Reginei pe bancnote

146
Banca Angliei va înlocui, treptat, portretul Reginei pe bancnote - regina-1662898684.webp

Articole de la același autor

Miliarde de bancnote și monede din întreaga lume, pe care apare portretul Reginei Elisabeta a II-a, vor fi înlocuite după moartea acesteia. Marea Britanie se confruntă cu o operațiune uriașă de schimbare a însemnelor regale de pe mii de cutii poștale și pașapoarte nou emise, potrivit CNN, potrivit Antena3.ro


Timp de aproape 70 de ani, imaginea Reginei a apărut pe monedele din Regatul Unit, cu diferite portrete de profil, pe măsură ce aceasta a îmbătrânit. Ea a figurat pe bancnotele națiunii timp de peste 60 de ani, fiind primul monarh britanic care a făcut acest lucru. Portretul ei figurează, de asemenea, pe moneda mai multor țări care au fost sub dominație britanică.

Din 1953, la un an după ce regina a urcat pe tron, monedele britanice au purtat cinci versiuni diferite ale portretului ei. Ea a apărut pe bancnotele țării începând cu 1960.

Dar acum, Banca Angliei, care tipărește bancnotele țării, și Monetăria Regală, care îi produce monedele, se confruntă cu sarcina considerabilă de a retrage această monedă din circulație și de a o înlocui cu bani care poartă portretul regelui Charles al III-lea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5496 secunde