Băncile de pe Wall Street se pregătesc să raporteze profituri record pentru anul 2021

89
Băncile de pe Wall Street se pregătesc să raporteze profituri record pentru anul 2021 - banciwallstreet-1641732070.jpg

Articole de la același autor

Cele mai mari bănci de pe Wall Street vor raporta luna aceasta profituri record pentru anul 2021, datorită comisioanelor uriașe din investiții bancare și a pierderilor mai mici decât se așteptau la credite în timpul pandemiei, relatează Financial Times.

Analiștii au avertizat că ar putea dura ani de zile pentru a repeta astfel de câștiguri uriașe.

Citigroup și JPMorgan Chase sunt primele bănci mari care vor publica rezultatele pentru trimestrul al patrulea, raportând pe 14 ianuarie. Ele sunt urmate de Goldman Sachs pe 18 ianuarie, iar apoi de Morgan Stanley și Bank of America pe 19 ianuarie.

Dintre acestea, analiștii prognozează că toate, cu excepția Citigroup, vor raporta cele mai mari profituri din istorie pentru întregul an, potrivit estimărilor Bloomberg și cifrelor istorice privind câștigurile de la S&P Capital IQ.

Perspectiva creșterii ratelor dobânzilor de către Rezerva Federală în 2022 alimentează optimismul că băncile ar putea fi pregătite pentru un alt an puternic.

„Ne așteptăm ca acțiunile bancare să continue să depășească performanța pieței în 2022”, a scris Jason Goldberg, analist la Barclays, într-o notă adresată clienților în această săptămână, scrie Mediafax.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6884 secunde