Barack Obama a autorizat sprijinirea rebelilor din Libia

658
Barack Obama a autorizat sprijinirea rebelilor din Libia - 3fbc2e926f3f3d8e1448c5fe4706549d.jpg
Agenți ai CIA au fost mobilizați pe teren, în Libia, pentru a contacta rebeliunea și a ghida loviturile coaliției, a anunțat cotidianul "New York Times", iar postul ABC a dat asigurări că președintele Barack Obama a autorizat sprijinirea în secret a rebelilor.
Fără să reacționeze imediat la aceste informații, Casa Albă a repetat că nu s-a hotărât, încă, să se furnizeze arme opoziției care luptă împotriva colonelului Muammar Gaddafi.
Elemente din cadrul Agenției Centrale Americane de Informații (CIA), potrivit "New York Times", sunt mobilizate în grupuri mici, de mai multe săptămâni, pe teren, în Libia, având misiunea să stabilească legături cu rebelii și să determine țintele operațiunilor militare.
Potrivit cotidianului, zeci de membri ai forțelor speciale britanice și agenți din cadrul serviciului de spionaj MI6 acționează în Libia, în special pentru a culege informații asupra pozițiilor forțelor loialiste.
La rândul său, postul de televiziune ABC a afirmat că președintele american, Barack Obama, a semnat un memorandum secret care dă undă verde operațiunilor secrete, pentru a contribui la efortul din Libia. Acest memorandum, potrivit aceleiași surse, evocă un anumit număr de modalități de ajutare a opoziției libiene, autorizează ajutoare imediate și creează cadrul unor activități mai susținute în viitor.
ABC a subliniat, totuși, că această autorizare nu permite forțelor secrete să înarmeze rebelii imediat, dar prevede posibilitatea de a o face în viitor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2305 secunde