Sondaj realizat de CNN, după ultima dezbatere televizată:

Barack Obama, considerat învingător

197
Barack Obama, considerat învingător - obama-1350992024.jpg
Omenirea este cu ochii ațintiți asupra Statelor Unite ale Americii, care se pregătesc de alegeri prezidențiale, iar un sondaj realizat de CNN îl dă pe Barack Obama învingător în disputa cu Mitt Romney. 


Majoritatea americanilor care au urmărit, luni seară, cea de-a treia și ultimă confruntare televizată din această campanie înclină să-i atribuie victoria candidatului democrat la prezidențiale Barack Obama, președintele în exercițiu al SUA, care candidează pentru un nou mandat la Casa Albă, în fața rivalului său republican Mitt Romney, după cum relevă rezultatele unui sondaj blitz, realizat de canalul de televiziune CNN. 

Astfel, după cum informează pagina de Twitter a postului de televiziune citat, circa 48% dintre telespectatori îl consideră pe Obama câștigătorul ultimei runde de dezbateri ce a fost consacrată exclusiv problemelor de politică internațională, și doar 40% i-au atribuit victoria lui Romney.

Aproximativ 59% dintre cei care i-au atribuit victoria lui Barack Obama consideră că acesta a avut o prestație peste așteptări. Printre susținătorii lui Romney, proporția celor cu o părere similară despre candidatul republican este de circa 44%.

Obama iese victorios și într-un sondaj realizat de canalul CBS. Potrivit rezultatelor acestuia, circa 53% dintre telespectatori au apreciat prestația lui Obama, în fața a 23%, câți l-au susținut pe fostul guvernator de Massachusetts, în condițiile unei marje de eroare de 4%.

În virtutea rezultatelor acestor sondaje, Obama pare să-și fi consolidat poziția înainte de apropiatele alegeri din 6 noiembrie, sporindu-și șansele de victorie. Cu toate acestea, potrivit ultimelor sondaje, Obama și Romney sunt la egalitate în ceea ce privește intențiile de vot. Totuși, liderul democrat își devansează rivalul republican printre așa-numiții "potențialii alegători" sau "indeciși", cei care au dreptul de vot și nu exclud să se prezinte la urne în ziua alegerilor.

Referitor la deznodământul apropiatului scrutin, cei mai mulți experți americani și mass-media sunt de părere că Obama va câștiga alegerile, dar la o diferență nu mai mult cu 2-4 procente în fața contracandidatului republican.

v v v

Barack Obama susține că, în cazul unui atac iranian asupra Israelului, Statele Unite vor fi alături de aliatul său, după ce a fost criticat de Mitt Romney în legătură cu deteriorarea relațiilor cu statul evreu.

"Voi fi alături de Israel în cazul în care vor fi atacați. Israelul este un prieten adevărat, este cel mai bun aliat al nostru în regiune", a declarat Obama. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3563 secunde