Barack Obama, "declarație" de război pentru Iran

565
Barack Obama,

Articole recomandate

Barack Obama a promis marți în fața Adunării Generale a ONU că Statele Unite vor face "ce trebuie făcut" pentru a împiedica Iranul să se doteze cu arma nucleară, relatează AFP.


Câteva minute înainte de intervenția președintelui american, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, s-a arătat îngrijorat de amenințările de război agitate în ultimele săptămâni de către Israel în legătură cu programul nuclear al Teheranului.
"Resping (...) amenințările acțiunii militare a unui stat împotriva altuia", a declarat el, făcând aluzie la tensiunile între Israel, care amenință să atace preventiv instalațiile nucleare iraniene, și Teheran, care contestă existența statului Israel. "Asemenea atacuri vor fi devastatoare", a afirmat el: "Retorica de război asurzitoare din ultimele săptămâni este îngrijorătoare".
"Nu înțelegeți greșit: un Iran dotat cu armă nucleară (...) ar reprezenta amenințări pentru existența Israelului, pentru securitatea țărilor din Golf și pentru stabilitatea economiei mondiale", a spus răspicat Barack Obama.
"Acesta este motivul pentru care o coaliție de națiuni cer socoteli Guvernului iranian. Și de aceea Statele Unite vor face ce trebuie făcut pentru a împiedica Iranul să obțină arma nucleară", a adăugat el în discursul său.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Actual : Decizie istorică luată de Germania
Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Actual : Cea mai norocoasă familie din lume
Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Actual : Grecia, paralizată de proteste
Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Actual : Cutremur puternic în Mexic
Marţi, 25 Septembrie 2012
Stire din Actual : Președintele croat, blocat în ascensor
Pagina a fost generata in 1.2421 secunde