Barack Obama, la al doilea mandat. Președintele american a depus jurământul / GALERIE FOTO

132

Articole recomandate

Barack Obama a depus astăzi, la Washington, jurământul de învestitură în al doilea mandat de președinte al Statelor Unite, informează CNN.

Președintele SUA, Barack Obama, a lansat, în discursul de învestitură, un apel la coeziune adresat poporului american, informează AFP.

Barack Obama s-a angajat, în fața cetățenilor americani, să mențină "alianțele puternice" în întreaga lume și să consolideze instituțiile americane.

"Nimeni nu dorește mai mult pacea în lume decât națiunea cea mai puternică", a spus Obama, promițând să "susțină democrația în Asia, Africa, America de Sud și Orientul Mijlociu".

"Vom acționa față de amenințarea schimbărilor climatice, având în minte gândul că lipsa unei acțiuni ar fi o trădare a copiilor noștri și a generațiilor următoare", a continuat Obama.

Barack Obama a cerut acțiuni pentru reforma imigrației, pentru protejarea drepturilor minorităților sexuale și pentru diminuarea incidentelor violente provocate cu arme de foc.

La ceremonii au venit și foști președinți ai SUA. Sosirea lui Jimmy Carter a fost anunțată publicului, la fel și cea a lui Bill Clinton, însoțit de secretarul de Stat, Hillary Clinton.

Doi foști președinți - republicanii George W. Bush și George H.W. Bush - lipsesc de la ceremonie. George H.W. Bush, în vârstă de 88 de ani, a fost externat de curând după o spitalizare pentru bronșită și alte afecțiuni.

Imnul SUA a fost cântat de Beyonce, numeroase alte celebrități fiind prezente la inaugurare, printre care Kelly Clarkson, soțul lui Beyonce Jay Z, Eva Longoria, John Mayer și iubita sa, Katy Perry.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5001 secunde