Barack Obama: NATO trebuie să ajute Republica Moldova să-și consolideze apărarea

83
Barack Obama: NATO trebuie să ajute Republica Moldova să-și consolideze apărarea - barackobama-1409758812.jpg

Articole recomandate

Președintele american Barack Obama a cerut NATO să ajute țări partenere precum Republica Moldova, Ucraina și Georgia să-și modernizeze forțele armate și a subliniat că ușa Alianței Nord-Atlantice trebuie să rămână deschisă pentru admiterea unor noi membri, consemnează agenția Reuters din declarațiile făcute miercuri de liderul american la conferința de presă desfășurată în timpul vizitei sale la Tallinn (Estonia).
Referindu-se la conflictul armat din estul separatist al Ucrainei, Obama a acuzat Rusia că desfășoară un 'asalt cinic' asupra acestei țări. În acest context, el a solicitat "angajamente concrete din partea NATO pentru a a ajuta Ucraina să-și modernizeze și să-și consolideze forțele armate". De asemenea, "trebuie să facem mai mult pentru a ajuta alți parteneri ai NATO, inclusiv Georgia și Moldova, să-și consolideze apărarea", a adăugat Obama, potrivit Agerpres.ro.
"Trebuie să reafirmăm principiul care a ghidat mereu alianța noastră, și anume că pentru țările care respectă standardele noastre și pot furniza o contribuție semnificativă la securitatea aliaților ușa NATO trebuie să rămână deschisă", a indicat Obama după reuniunea cu cei trei lideri ai statelor baltice, care au pe teritoriul lor importante minorități ruse și se tem de posibile amenințări din partea Moscovei.
Liderul de la Casa Albă nu a făcut însă nicio referire explicită la o posibilă primire a Ucrainei în NATO și s-a limitat să afirme că Washingtonul va continua să ofere armatei ucrainene programe de asistență și de instruire.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3102 secunde