Barack Obama promite creșterea transparenței asupra activităților de supraveghere

71
1
Barack Obama promite creșterea transparenței asupra activităților de supraveghere - barackobama-1389979722.jpg
Președintele american Barack Obama a anunțat, vineri seară, că Administrația Statelor Unite a aprobat o directivă care prevede sporirea mecanismelor de supraveghere a serviciilor de informații.
De asemenea, Obama a promis o creștere a transparenței asupra activităților de supraveghere și metode suplimentare de protejare a vieții private, transmite B1.ro.
"În primul rând, am aprobat o nouă directivă prezidențială pentru activitățile serviciilor de spionaj, atât pe plan intern, cât și pe plan extern. Directiva se va asigura că vor fi luate în calcul cerințele în materie de securitate, dar și alianțele externe, activitățile comerciale și investițiile, angajamentele în materie de protejare a vieții private și libertățile fundamentale", a declarat președintele american, precizând că deciziile în domeniul activităților serviciilor de informații vor fi revizuite anual.
"În al doilea rând, vom reforma programele și procedurile pentru creșterea transparenței asupra activităților de supraveghere, pentru consolidarea garanțiilor referitoare la protejarea vieții private a persoanelor din Statele Unite", a continuat Obama.
"În al treilea rând, vom oferi măsuri suplimentare de protecție la Secțiunea 702, care permite Guvernului să intercepteze comunicațiile țintelor externe care dețin informații importante pentru securitatea noastră. Cer procurorului-general și Departamentului național de informații să adopte reforme care să prevadă restricții suplimentare asupra activităților de păstrare și utilizare a informațiilor obținute, în cazuri penale, din comunicațiile între americani și străini", a adăugat președintele SUA.
"Programul de colectare a metadatelor telefonice a fost creat pentru depistarea comunicațiilor teroriștilor. (...) Acest instrument poate fi foarte util într-o situație de criză. (...) Pe scurt, acest program nu implică verificarea de către Agenția pentru Securitatea Națională (NSA) a convorbirilor telefonice ale americanilor de rând. Ci adună aceste date într-o bază pe care autoritățile o pot accesa când este necesar. Grupul de revizuire a activităților serviciilor nu a constatat niciun abuz în acest program. Cred că este important să fie menținut programul", a subliniat Obama, precizând că a ținut cont de obiecțiile din ultima perioadă referitoare la protejarea vieții private, astfel că propune "o nouă abordare".
"Am ordonat o perioadă de tranziție care va conduce la oprirea Secțiunii Section 215 a programului metadatelor, stabilind un mecanism care să mențină actuala structură fără ca informațiile să fie deținute de agenții guvernamentale", a explicat el, subliniind că sunt luate în calcul mai multe soluții - o entitate terță sau o combinație de instituții federale.
"Tranziția va consta în două etape. Cu efect imediat, vom intercepta doar telefoanele care sunt la două niveluri de un număr asociat cu o organizație teroristă, față de trei niveluri în prezent", a subliniat Obama.


Comentează știrea

christian louboutin red sole
28 februarie 2014
christian louboutin red sole

louboutin heels sale Stiri Actual : Barack Obama promite cre?terea transparen?ei asupra activită?ilor de supraveghere | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin red sole http://superjetgroupafg.com/images/christian-louboutin-sale-barneys.asp

Articole pe aceeași temă

Joi, 19 Decembrie 2013
Stire din Actual : Angela Merkel compară NSA cu STASI
Pagina a fost generata in 0.2937 secunde