Barack Obama și Mitt Romney, cot la cot în sondajele de opinie

280
Candidatul republican la Casa Albă, Mitt Romney, îl devansează cu un punct pe președintele democrat în exercițiu Barack Obama în intențiile de vot și este perceput ca fiind mai capabil să redreseze situația economică a țării, relatează AFP.

În timp ce convenția națională a partidului republican, amânată cu o zi, din cauza furtunii tropicale Isaac, s-a deschis marți, la Tampa, în Florida, acest sondaj al Washington Post / ABC News îi conferă un ușor avantaj lui Mitt Romney, acesta obținând 47 la sută din intențiile de vot față de 46 la sută pentru Barack Obama.

Realizat pe un eșantion de 857 de alegători, în perioada 22-25 august, această anchetă are o marjă de eroare de 4 puncte procentuale.

Potrivit sondajului, opt alegători din zece consideră că economia este în stare proastă, iar 50 la sută dintre ei consideră că Mitt Romney este mai capabil să gestioneze situația decât rivalul său democrat (43 la sută).

Sondajele naționale nu oferă totuși decât o imagine incompletă a jocurilor prezidențiale. În noiembrie, americanii vor desemna 538 de "mari electori" repartizați proporțional cu populația celor 50 de state.

Pentru a fi ales președinte, este necesară câștigarea a cel puțin 270 de astfel de "mari electori" și în acest sistem, candidatul care se situează pe primul loc într-un stat câștigă toți delegații acestuia.

De la anunțarea alegerii președintelui comisiei pentru Buget din Camera Reprezentanților, Paul Ryan, ca partener în tandemul republican, Mitt Romney a câștigat câteva puncte în sondaje.

v v v

Totuși, potrivit sondajului Washington Post / ABC News, majoritatea alegătorilor văd în-tr-o lumină negativă proiectele lui Ryan de a tăia din programele federale cum ar fi sistemul de asigurări sociale pentru persoanele în vârstă, Medicare. Două treimi dintre persoa-nele chestionate asigură, de asemenea, că alegerea lui Paul Ryan nu le va modifica opțiunea la 6 noiembrie.

Sondajul dezvăluie, de asemenea, că Romney inspiră mai multă încredere în ceea ce privește gestionarea economiei, iar Barack Obama păstrează un avantaj net în privința problemelor sociale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8859 secunde