Bărbat reținut după ce s-a dat medic de familie și a oferit consultații, inclusiv copiilor

156
Bărbat reținut după ce s-a dat medic de familie și a oferit consultații, inclusiv copiilor - medic-1645536605.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii din Sibiu au reținut un bărbat de 36 de ani care s-a dădea drept medic de familie. În luna iulie a anului trecut, impostorul a consultat mai multe persoane, inclusiv copii, a dat rețete și a semnat trimiteri la controale de specialitate.


Bărbatul este cercetat pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv acces ilegal la un sistem informatic.

Potrivit Poliției, pe data de 5 iulie 2021, sibianul s-ar fi prezentat la un cabinet de medicină de familie din localitatea Nocrich unde, cu încuviințarea medicului titular, ar fi oferit consultații unui număr de 15 persoane și ar fi eliberat ulterior două bilete de trimitere, precum și 20 de rețete medicale compensate integral sau parțial.

Potrivit Antena3.ro printre pacienții tratați de pretinsul medic se numără adulți și copii, inclusiv un copil în vârstă de 1 an și 3 luni.


Cercetările au scos la iveală și faptul că, folosind user-ul și parola furnizate de medicul real, bărbatul ar fi introdus date în aplicația informatică ce este conectată la sistemul de asigurări de sănătate pentru decontarea serviciilor prestate, sume decontate ulterior.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4761 secunde