Bărbulești, comuna care nu crede în vaccin. „Avem imunitate din cer!”

166
Bărbulești, comuna care nu crede în vaccin. „Avem imunitate din cer!” - barbulesti-1634570784.jpg

Articole de la același autor

La o aruncătură de băț de Capitală există o comună în care doar 1% din populație s-a vaccinat. Adica, 30 din totalul de 8 mii de locuitori. Vorbim de comuna Bărbulești, din județul Ialomița, aflată la 60 de kilometri de București. În frunte cu primarul, oamenii refuză vaccinul și spun că au imunitate din cer. 


După nici o oră de mers din București ajungem în satul Bărbulești. Aici, campania de vaccinare nu are nicio șansă. Aici, în comuna Bărbulești, din județul Ialomița, 99% dintre localnici nu vor să se vaccineze, nici edilul nu s-a imunizat. Din aproximativ 8.000 de locuitori, puțin peste 30 au acceptat vaccinul.

Potrivit Realitatea.net, de dimineață, în fața primăriei e zarvă mare. Întrebați de ce nu se imunizează, localnicii spun că nu au încredere în vaccin.

Oamenii sunt speriați de teoriile conspirației. În jurul orei 11, pe telefoanele celor din localitate, inclusiv pe ale noastre, vine un mesaj Ro Alert. Direcția de Sănătate Publică atrage atenția asupra numărului de cazuri.

Deși am încercat să luăm legătura cu primarul localității, edilul nu a fost de găsit. Ni s-a spus că în birou sunt... musafiri.

Nici medicii care vin în localitate nu i-au convins pe oameni. Oficial, în comună sunt raportate 11 infectări în prezent, adică o rată de 1,3 cazuri la mie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5093 secunde