Barroso: O ieșire a Greciei din zona euro ar fi 'un dezastru'

514
Barroso: O ieșire a Greciei din zona euro ar fi 'un dezastru' - josebarroso-1330992233.jpg

Articole recomandate

Portughezul Jose Manuel Barroso, președintele Comisiei Europene, a apreciat că ieșirea Greciei din zona euro ar fi 'un dezastru' pentru poporul grec, într-un interviu acordat cotidianului austriac Die Presse ce urmează să fie publicat marți, preluat de France Presse.

'Pentru populația greacă, ar fi un dezastru. Știm ce s-a întâmplat cu populațiile din America de Sud, când au ajuns în stare de faliment', a explicat Barroso.'Mai mult, ar fi pentru prima dată când ne-am confrunta cu un default cu consecințe grele, într-o țară membră a unei uniuni monetare, care ar avea efecte asupra altor țări membre ale zonei euro și ar provoca un efect de domino', a adăugat șeful executivului european. 'Și probabil că am fi nevoiți să ne sporim ajutoarele acordate altor țări din zona euro dacă Grecia va ieși' din aceasta, a estimat el, arătându-se totuși încrezător în capacitatea statului elen de a surmonta criza.

Pe de altă parte, președintele CE, aflat luni și marți în vizită la Viena, nu vede nicio altă alternativă 'pentru eforturi economice enorme. Vedem bineînțeles că programele de austeritate declanșează o recesiune'. Însă, în opinia sa, acestea sunt utile pentru ca Grecia să regăsească 'o nouă competitivitate'. 'Un default ar conduce la o degradare a climatului pentru investiții. Și atunci nu am mai avea creștere și nici relansare', a conchis el. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4852 secunde