Belarus a început exerciţii militare în mai multe regiuni, inclusiv la frontiera cu Polonia

98
Belarus a început exerciţii militare în mai multe regiuni, inclusiv la frontiera cu Polonia - belarusrazboi-1662644113.jpg

Articole de la același autor

Belarus a început exerciţii militare lângă oraşul Brest, situat în apropiere de frontiera cu Polonia, în capitala sa Minsk şi la Vitebsk, o regiune din nord-estul ţării, a anunţat joi Ministerul Apărării belarus, citat de Reuters.

Exerciţiile de comandament, programate să aibă loc până pe 14 septembrie, vizează antrenamente pentru eliberarea teritoriului ocupat temporar de un inamic convenţional şi recăpătarea controlului asupra regiunilor de frontieră, specifică instituţia de apărare de la Minsk.

Potrivit ministerului, numărul de trupe şi de echipamente militare implicate în aceste manevre nu necesită trimiterea unei notificări Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), în conformitate cu regulile organizaţiei de securitate paneuropene.


Exerciţiile sunt supervizate de către şefului Statului Major General al Forţelor armate belaruse, Viktor Gulevici, precizează agenţia oficială de presă belarusă Belta.

Belarus, cel mai apropiat aliat al Rusiei, a pus la dispoziţia armatei ruse teritoriul ţării sale pentru a ataca Ucraina, în ceea ce Kremlinul numeşte drept o operaţiune militară specială, în realitate o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva unui stat suveran, primul conflict de acest gen în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5119 secunde