Belarus va fi vizată de noi sancţiuni dacă se va implica tot mai mult în Ucraina

64
Belarus va fi vizată de noi sancţiuni dacă se va implica tot mai mult în Ucraina - belarussanctiuni-1665490929.jpg

Articole de la același autor

Republica Belarus s-ar putea confrunta cu noi sancţiuni dacă se va implica tot mai mult în conflictul din Ucraina, a declarat marţi şefa diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, pentru radioul naţional francez, informează Reuters.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a anunţat luni că a ordonat desfăşurarea de trupe alături de forţele ruse lângă frontiera cu Ucraina, ca răspuns la ceea ce el a calificat drept o ameninţare clară la adresa Belarusului din partea Kievului şi a susţinătorilor acestuia din Occident.

Afirmaţiile lui Aleksandr Lukaşenko, la putere în Belarus din 1994, indică o potenţială escaladare a războiului din Ucraina, posibil cu desfăşurarea unei forţe comune ruso-belaruse la nord de Ucraina.

Preşedintele Lukaşenko a acuzat luni Ucraina că pregăteşte un atac împotriva Republicii Belarus şi că, în consecinţă, Minskul va desfăşura trupe ruso-belaruse, fără a preciza locul unde acestea vor fi desfăşurate. În aceaşi zi, a acuzat şi Polonia şi Lituania că ar pregăti atacuri teroriste şi o rebeliune militară în Belarus.

El a spus că i-a trimis un mesaj preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, îndemnându-l să nu atingă „cu labele sale murdare“ nici măcar un metru din teritoriul belarus. „Dacă vreţi pace, pregătiţi-vă de război”, a mai spus preşedintele Lukaşenko, afirmând totodată că nu trebuie să existe război pe teritoriul Belarusului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4264 secunde