Belgia / Site-ul cotidianului Le Soir a fost piratat

312
1
Belgia / Site-ul cotidianului Le Soir a fost piratat - computerhacker2-1428922097.jpg

Articole recomandate

Site-ul unuia dintre principalele ziare belgiene de limbă franceză, Le Soir, a fost piratat, a anunțat directorul său general Didier Haman, adăugând că ziarul încerca să determine originea atacului, informează AFP. 



"Le Soir victima unui atac cibernetic. Niciun element concret nu permite să se facă o legătură cu TV5 și RW (regiunea valonă). Ziarul va apărea luni", a scris Haman într-un mesaj pe Twitter.

Acest atac al hackerilor are loc după operațiunea de anvergură miercuri seară contra canalului francofon TV5 Monde revendicată de organizația Statul Islamic. Guvernul francez a confirmat joi că privilegiază pista "teroristă" în spatele acestui atac, amintește AFP.

Vineri, hackeri susținând că sunt militanți islamiști tunisieni au revendicat de asemenea un atac cibernetic împotriva site-ului guvernului valon pentru a denunța operațiunile militare conduse de Statele Unite.

"Noi încercăm să determinăm originea atacului", a declarat directorul general de la Le Soir agenției de presă Belga. "Am dezactivat site-urile pentru a preveni orice contaminare sau propagare a atacului".

"Suntem supuși în mod regulat la atacuri, care sunt oprite repede", a adăugat Didier Haman. "Dar de data aceasta, firewall-urile nu au funcționat ca de obicei", scrie Agerpres.


Comentează știrea

erdin ismail
14 aprilie 2015
politica ne condamna

Politica este un semn aduceri raului omenesc "glontul politici " la fie care usa an fie care tari de la A-Z are ce va despus ,poate schimba lumea an fie care tara A-Z realitatea politici este ca istoria se repeta asupra omeniri globale an stil secret trasparent dupa perdea ba chiar si cu usile anchise .acolo sus an lumea politici precum criza mondiala religia islamica si a sanatati vaccinuri improvizate buoala porcina boala vaci nebune si ebola are un rost mascat -culuoarea politici globale daca stam si ne uitam din urma tot asa acolo sus an lumea politici pioanele de sah sunt mutate de nebun si calut dar regii raman pe acelas loc antrebarea este dece ?! Cine conduce lumea ?!si cand se va termina ?! Cine sunt devina ?! ...

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Aprilie 2015
Stire din Actual : UE, dezarmată în fața hackerilor
Pagina a fost generata in 0.5504 secunde