Big Ben se înclină ca turnul din Pisa

731
Big Ben  se înclină  ca turnul  din Pisa - bigben-1327416215.jpg

Articole recomandate

O comisie parlamentară britanică a luat cunoștință fără prea mare îngrijorare de un fenomen vizibil de acum cu ochiul liber: Big Ben se în-clină tot mai mult, cam ca turnul din Pisa, dar cu mult mai puține grade.

Un purtător de cuvânt al Camerei Comunelor nu s-a arătat prea îngrijo-rat, spunând că deputații "vor analiza dacă este cazul să ceară unui grup de oficiali să se gândească la eventuale mijloace de a renova Palatul Westminster", scrie Agerpres.

Palatul, din care unele părți au fost construite în secolul al XI-lea, găzduiește cele două Camere ale Parlamentului britanic, dominat de cei 96 m ai turnului ceasului, terminat în 1859. Turnul este numit Big Ben, de la numele clopotului de peste 13 tone. "Este vorba despre începutul unui foarte lung proces", analiza preliminară putând dura între 15 și 20 de ani, a precizat purtătorul de cuvânt.

"Nu există niciun pericol imediat", a spus la BBC John Burland, expert pe lângă Imperial College din Londra. În ritmul în care avansează lucrurile, "ar fi necesari 10.000 de ani ca să ajungă la unghiul de înclinare al turnului din Pisa", a adăugat el.

Potrivit lui, înclinarea turnului și fisu-rile observate la Palatul Westminster sunt probabil vechi, nefiind legate de săparea unei parcări subterane de cinci etaje și a unei noi linii de metrou, la sfârșitul secolului trecut. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2924 secunde