Big Brother la Vene┼úia! Mii de camere de supraveghere vor ├«mp├ónzi ora┼čul

334
Big Brother la Vene┼úia! Mii de camere de supraveghere vor ├«mp├ónzi ora┼čul - fond1-1631104934.jpg
Pentru a limita aglomerarea ora┼čului, primarul Vene┼úiei, Luigi Brugnaro a decis s─â ├«mp├ónzeasc─â laguna cu camere de supraveghere. Big Brother va um─âri fiecare mi┼čcare a oamenilor prin tot ora┼čul, pe str─âzi, gondole, terase, aeroport ┼či se va ├«ncerca luarea unor m─âsuri pentru a descongestiona fluxul de turi┼čti care acum sufoc─â Vene┼úia.

Sistemul de supraveghere, coordonat dintr-o camer─â de control din sediul poli╚Ťiei din Vene╚Ťia, include 468 de camere de supraveghere, senzori ╚Öi un sistem de urm─ârire a telefoanelor mobile. La fiecare 15 minute, autorit─â╚Ťile ob╚Ťin o imagine a aglomera┼úiei ora╚Öului, vor vedea c├óte gondole circul─â pe Canal Grande, dac─â b─ârcile se deplaseaz─â cu vitez─â ╚Öi dac─â apele se ridic─â la niveluri periculoase. Totodat─â, la aeroport se va putea urm─âri c├ó╚Ťi oameni vin ├«n Vene╚Ťia, iar dac─â num─ârul este prea mare se va ├«mpiedica intrarea nou-veni╚Ťilor, scrie cbc.ca. Din vara anului viitor, Vene╚Ťia inten╚Ťioneaz─â s─â impun─â o tax─â de acces pentru turi╚Öti. Astfel, cine va dori s─â viziteze ora╚Öul-lagun─â va pl─âti ├«ntre 3 ╚Öi 10 euro ├«n func╚Ťie de sezon. Reziden╚Ťii ╚Öi rudele acestora, copiii sub ╚Öase ani ╚Öi persoanele cazate ├«n hoteluri vor fi scuti╚Ťi de la plata acestei taxe. La fel ╚Öi cei care petrec cel pu╚Ťin o noapte ├«ntr-un hotel din Vene╚Ťia, dat fiind c─â ei pl─âtesc deja tariful de p├ón─â la cinci euro pe zi perceput de ora╚Ö. Potrivit proiectului prim─âriei din Vene╚Ťia, turi╚Ötii ar urma s─â fie obliga╚Ťi s─â ├«╚Öi programeze vizita, pentru a evita supraaglomerarea.

Primarul Vene╚Ťiei, Luigi Brugnaro, a declarat c─â scopul este de a face turism durabil ├«ntr-un ora╚Ö vizitat de 25 de milioane de oameni pe an. El recunoa╚Öte ├«ns─â c─â noile m─âsuri ar putea fi greu de acceptat. ÔÇ×M─â a╚Ötept la proteste, procese, orice ... dar am datoria de a face acest ora╚Ö locuibil pentru cei de aici ╚Öi, de asemenea, pentru cei care vor s─â ├«l vizitezeÔÇŁ, a declarat el reporterilor str─âini.

Turi┼čtii vor intra ├«n Vene┼úia doar cu rezervare ├«n avans

Turi╚Ötii nu sunt ├«nc├ónta╚Ťi de noile m─âsuri restrictive. Ei sunt nemul╚Ťumi╚Ťi de noile taxe ╚Öi se ├«ntreab─â cine va decide cine poate intra ├«n ora╚Ö ╚Öi cine nu.

Potrivit lui Luigi Brugnaro, autorit─â╚Ťile nu au decis ├«nc─â c├ó╚Ťi oameni sunt prea mul╚Ťi ╚Öi c├ónd vor intra ├«n vigoare noile reguli, de╚Öi se a╚Öteapt─â ca asta s─â se ├«nt├ómple ├«ntre vara viitoare ╚Öi 2023. Totodat─â, Luigi Brugnaro a afirmat c─â nu trebuie s─â fie ├«ngrijor─âri legate de confiden╚Ťialitate, pe motiv c─â datele ob╚Ťinute nu vor fi divulgate. Mesajul s─âu a fost ├«ns─â clar, control├ónd num─ârul de turi╚Öti care vin ├«n Vene╚Ťia se dore╚Öte ca ace╚Ötia s─â aib─â ╚Öi un comportament decent: ÔÇ×Vor fi condi╚Ťii pentru a ob╚Ťine rezerv─âri prioritare ╚Öi reduceri. Nu po╚Ťi s─âri de pe un pod sau s─â te ├«mbe╚Ťi. Cine vine trebuie s─â respecte ora╚ÖulÔÇŁ, a explicat primarul Brugnaro.

ÔÇ×Exist─â o limitare fizic─â a num─ârului de persoane care pot fi ├«n ora╚Ö ├«n acela╚Öi timp. Nu vrem s─â oprim ca oamenii s─â vin─â la Vene╚Ťia. Vrem ca oamenii s─â rezerve ├«n avans, s─â ne spun─â unde vor s─â mearg─â, ce vor s─â viziteze, pentru a oferi o calitate mai bun─â a serviciilor", a declarat Marco Bettini, directorul general al companiei IT care a realizat sistemul de monitorizare ├«n parteneriat cu un operator de telefonie.

Restric╚Ťiile legate de vizitarea Vene╚Ťiei au fost votate luna trecut─â. Primele discu╚Ťii ├«n leg─âtur─â cu ele au avut loc ├«nc─â din 2019, dup─â ce aproximativ 193.000 de oameni s-au adunat ├«n centrul istoric ├«ntr-o singur─â zi ├«n timpul carnavalului din acel an, ├«nainte de pandemie. Comentează știrea

Nu exist─â comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2192 secunde