Bilanțul accidentului de la centrala electrică: 74 morți

107
Bilanțul accidentului de la centrala electrică: 74 morți - bilantmorti82850800-1480059496.jpg

Articole recomandate

Bilanțul prăbușirii unei platforme de lucru cu o înălțime de 70 de metri la o termocentrală din centrul Chinei s-a înrăutățit la 74 de morți, a anunțat vineri presa oficială, scrie AFP. Accidentul s-a produs joi dimineață într-un turn de răcire în construcție la centrala electrică Fengcheng, în provincia Jiangxi (centru). Catastrofa a făcut și doi răniți, potrivit agenției Xinuhua, al cărei bilanț precedent consemna joi seară 67 de morți.


Printre cei 68 de morți identificați deja, cel mai tânăr avea 23 de ani, iar cel mai în vârstă 53 de ani, potrivit sursei citate. Operațiunile de salvare continuau vineri dimineață.

Viceguvernatorul provinciei, Li Yihuang, și alți doi funcționari cu rang înalt s-au înclinat joi seară în semn de respect în cursul unei conferințe de presă difuzate la postul național de televiziune, declarându-se "foarte întristați" din cauza accidentului și prezentând condoleanțe familiilor.

Fotografii de la locul catastrofei arată o masă de schele metalice deformate, mai multe zeci de salvatori în salopete portocalii, asistați de excavatoare, macarale și câini de căutare încercând să scoate victimele de sub dărâmături.

"Toți cei care se aflau pe platformă au căzut și au fost zdrobiți de armătura din oțel și de alte materiale", a povestit Wang Yaosheng, un supraviețuitor interogat de cotidianul Xinjingbao (Beijing News).

Pe rețelele sociale, numeroși internauți au lansat vineri apeluri la identificarea celor vinovați și au denunțat condițiile de muncă, într-o țară în care regulile de protecție sunt frecvent încălcate.

Victimele munceau pe un șantier de extindere a centralei, lansată în iulie 2015. Scopul era de a construi două generatoare suplimentare cu o capacitate de 1.000 MW fiecare, preconizându-se să fie date în exploatare la sfârșitul anului 2017 — începutul anului 2018, pentru o investiție totală de 7,67 miliarde de yuani (1,1 miliarde euro), scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1073 secunde