Bilanţul atentatului de la o moschee din Peshawar a urcat la 89 de morţi şi peste 150 de răniţi

8337
Bilanţul atentatului de la o moschee din Peshawar a urcat la 89 de morţi şi peste 150 de răniţi - mjg3ymjimdnlzjqwntg0zgm5ztblyja0-1675152989.jpg

Articole de la același autor

Bilanţul atentatului sinucigaş cu bombă comis luni într-o moschee din oraşul Peshawar, din nord-vestul Pakistanului, a urcat la 89 de morţi şi peste 150 de răniţi, au anunţat marţi autorităţi locale, transmit AFP şi DPA, citate de Agerpres.



Explozia s-a produs în interiorul cartierului general al poliţiei din Peshawar, una dintre zonele cele mai supravegheate din oraş şi care găzduieşte sediile diverselor agenţii de aplicare a legii.

''Cel puţin 89 de oameni şi-au pierdut viaţa; încă şase pacienţi au decedat din cauza rănilor. Aproape 90% dintre cei morţi sunt poliţişti'', a declarat Muhammad Ayaz Khan, şeful poliţiei din Peshawar. Bilanţul ar putea creşte întrucât numeroase persoane au fost prinse sub dărâmături.

Shahid Ali, un poliţist în vârstă de 47 de ani care a supravieţuit atacului, a declarat pentru AFP că detonarea bombei a avut loc la câteva secunde după ce imamul a început rugăciunea.

Atacul, unul dintre cele mai sângeroase comise în Pakistan în ultimii ani, nu a fost deocamdată revendicat. Peshawar se află la circa 50 de kilometri de frontiera cu Afganistan.

''Nu a fost altceva decât un atac asupra Pakistanului. Teroriştii vor să creeze panică, luând drept ţinte pe cei care îşi îndeplinesc datoria de a apăra Pakistanul. Cei care luptă împotriva Pakistanului vor fi eliminaţi de pe suprafaţa Pământului'', a declarat premierul pakistanez Shehbaz Sharif.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4868 secunde