Bilanțul cutremurului crește! 4 morți și 225 de răniți

130
Bilanțul cutremurului crește! 4 morți și 225 de răniți - taiwanearthquake09shjc18020612x5-1517989778.jpg

Articole recomandate

Operațiunile de căutare a supraviețuitorilor au continuat, miercuri, în Taiwan după cutremurul cu magnitudinea 6 care s-a produs în largul coastei estice a țării și în urma căruia cel puțin patru persoane și-au pierdut viața iar alte 225 au fost rănite, informează DPA.


Orașul Hualian a fost cel mai afectat de seismul produs marți. O femeie în vârstă de 60 de ani a decedat după prăbușirea hotelului Marshal din localitate, eveniment în urma căruia alte cel puțin două persoane au rămas captive, conform Centrului pentru intervenții de urgență (CEOC).

În total 116 persoane au fost evacuate din clădirea de 11 etaje.

Un bărbat în vârstă de 66 de ani și-a pierdut viața în altă zonă a orașului, a anunțat CEOC, iar alte două persoane au fost găsite decedate într-o clădire rezidențială care s-a prăbușit în urma seismului.

În urma cutremurului au fost înregistrați cel puțin 225 de răniți, iar alte cel puțin 145 de persoane sunt date dispărute, a indicat agenția națională.

Președintele Tsai Ing-wen a dat asigurări, miercuri, că echipele de intervenție vor lucra în mod susținut pentru a găsi persoanele prinse sub dărâmături.

În Hualien, aproape 500 de persoane au fost trimise în adăposturi temporare, a precizat CEOC. 1.800 de gospodării au rămas fără curent electric, iar alimentarea cu apă a fost întreruptă în 40.000 de clădiri.

Traficul pe căile principale de acces a fost întrerupt, iar mașinile nu au mai putut circula pe unele poduri, potrivit CEOC.

Cutremurul de suprafață s-a produs la 18,3 kilometri nord de Hualien, la o adâncime de 10 kilometri, conform Biroului central de meteorologie din Taiwan.

Seismul, înregistrat la ora locală 23.50 (15.50 GMT), a fost resimțit și în alte regiuni ale țării și a urmat unei serii de cutremure minore care au avut loc în ultimele zile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5331 secunde